Андрій Гордєєв: Наступного тижня сформуємо новий Уряд, Прем'єром має стати Гройсман

Ні для кого не є секретом, що в Україні сьогодні існує парламентсько-урядова криза. Уряд Яценюка отримав від Верховної Ради незадовільну оцінку своєї роботи. Уряд не користується довірою ні депутатів, ні простих українців.

Але наші партнери по коаліції сьогодні вдалися до шантажу. Народний фронт виставляє головну умову для збереження парламентської коаліції — Прем’єр-міністром має залишитися Арсеній Яценюк. За таких умов нам усім треба йти на перевибори. Тому що не можуть сьогодні амбіції однієї людини ставати загрозою для всієї держави. Не може одна людина постійно казати: «я хочу бути прем’єром, і тільки я, і вчора, і сьогодні, і завтра теж я» — це не припустимо.

Більшість міністрів уряду Яценюка показали свою бездіяльність.

У багатьох депутатів Парламенту з різних фракцій, є розуміння, що уряд не відповідає сьогоднішнім реаліям. Більшість міністрів уряду Яценюка показали свою бездіяльність і невміння організувати роботу в складний для країни період.

Читайте: Про уряд Яценюка, міністра Абромавічуса і де ховаються корупціонери (відео)

В умовах кризи, нам потрібна активна економічна політика в інтересах нашого сільського господарства, машинобудування і т.д. Наш промисловий сектор повинен відчути підтримку держави.

Для цього у нас має бути новий уряд, який відповідатиме західним стандартам управління, але при цьому, буде розуміти, що він є українським урядом і має щодня думати про те, як його кроки позначаться на добробуті простих українців.

Ситуація, коли уряд фактично шантажує парламент і всю країну — не припустима. Тому я сподіваюся на мудрість наших партнерів по коаліції з Народного фронту. Я сподіваюсь, що наступного тижня ми сформуємо новий Уряд, новий склад міністрів та задамо темп, який потрібен для розвитку нашої країни.

Я особисто вважаю, що новим прем'єр-міністром має стати Володимир Гройсман.

Сьогодні обговорюється декілька кандидатур на посаду Прем’єр-міністра. Зокрема, Наталя Яресько і Володимир Гройсман. Я особисто вважаю, що новим прем'єр-міністром має стати Володимир Гройсман. У нього великий практичний досвід: був мером Вінниці, має значні результати роботи, знає ЖКХ, систему освіти, медицини, соціальну сферу, дорожнє будівництво, механізми створення робочих місць. Він був  віце-прем’єр-міністром і добре розуміє, як і для кого працює Кабмін. У нього є досвід роботи спікером Верховної Ради, де він має високий рівень довіри та авторитет серед депутатів. Тому він є найбільш вдалою кандидатурою на посаду Прем’єр-міністра України.

Так, є думка наших західних партнерів що Прем’єр-міністром мала б бути пані Яресько. Але я особисто спілкувався щодо цього із послами європейських країни. Вони не мають категоричності щодо кандидатури Яресько, як це заявляють у Яценюка. Коли ми пояснюємо західним партнерам, що Гройсман для нашої країни сьогодні є кращою кандидатурою, тоді вони згоджуються.

Я думаю що на наступному тижні у нас буде новий уряд. Ситуація в парламенті вже дозріла, навіть члени Народного фронту розуміють вже що потрібно йти вперед, а не стояти на місці.

Читайте: Чому я не повірив урядовому звіту

Із призначенням Прем'єр-міністра відбудеться переформатування всього Кабміну. В Уряд повинна прийти нова, професійна команда, яка зможе вивести країну з кризи, а буде не прикриватися політичними гаслами.

Зараз депутати фактично формують для Кабміну нову програму діяльності.

Парламентська коаліція — це не тільки об'єднання навколо прем'єра і нового уряду. Це об'єднання навколо програми дій. Ми, як народні депутати, вносимо свої пропозиції до цієї програми дій. Зараз депутати фактично формують для Кабміну нову програму діяльності.

Ми об'єднуємося навколо цілей, яких хочемо і можемо досягти. А новий Кабінет міністрів повинен нам допомагати в цьому, тоді буде реальна користь і для країни в цілому і для кожного регіону окремо.

Андрій Гордєєв, народний депутат України