В області активно ведеться робота над виходом з тіні й легалізацією туристичного бізнесу

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв під час сьогоднішньої прес-конференції з питань готовності до проведення курортно-туристичного сезону 2016 року у Херсонській області.

«За інтернет-даними сьогодні більше 1219 суб`єктів туристичної діяльності пропонують свої послуги для потенційних туристів, при цьому лише 635 суб`єктів зареєстровані офіційно. Якщо зробити нескладні підрахунки, в тіні залишається близько 8-9 мільярдів гривень оборотних коштів», – поінформував Андрій Гордєєв і зауважив, що саме обласна влада займається легалізацією туристичного бізнесу.

«Враховуючи дохід суб`єктів туристичної діяльності, сьогоднішня податкова база вимагає достатньо прийнятну сплату суми коштів. Ці кошти стануть корисними для області, адже вони будуть спрямовуватися саме на розбудову інфраструктури курортних районів Херсонщини і  тих, які на сьогоднішній день є чомусь дефіцитними», – пояснив голова ОДА Андрій Гордєєв.

Як зазначив очільник області Андрій Гордєєв, за статистичними даними у 2015 році на Херсонщину завітали 2,8 млн відпочиваючих. У цьому році запланували прийняти не менше 3,5 млн туристів.

«Ми ведемо переговори з усіма областями України й укладаємо угоди про співпрацю під час туристичного сезону. Так, за результатами моніторингу закладів відпочинку, на липень-серпень усі місця вже продані. Зараз  триває співпраця про підписання угод на червень і вересень, тому ми з упевненістю можемо сказати, що поставлений план по кількості відпочиваючих на Херсонщині ми виконаємо», – звернув увагу Андрій Гордєєв.

Голова облдержадміністрації виразив сподівання, що вже найближчим часом буде налагоджено співпрацю з регіонами, які мають прямі залізничні сполучення з Херсонщиною й тими, що розташовані не на узбережжі Чорного й Азовського морів.

Звернули увагу й на те, що завдяки відновленню роботи аеропорту «Херсон», кількість іноземних туристів збільшилася до 20 тис. осіб. Це гості з понад 15 країн світу: Туреччини, Ізраїлю, Німеччини, США, Італії, Іспанії, Великобританії, Франції, Грузії, Сирійської Арабської Республіки, Королівства Швеції, Греції, Швейцарії та Китаю. Попит відпочинку гостей з Білорусії та Польщі у 2016 році збільшиться на 9%.

Для відпочинку в Херсонській області пропонується 90 туристичних маршрутів, займаються галуззю відпочинку 13 туристичних операторів і близько 100 туристичних агенцій.

Поінформувавши про рівень відвідування курортного сезону на Херсонщині, Андрій Гордєєв зауважив:

«Ми готові збільшувати кількість туристів в області, адже Херсонщина має потужний потенціал, всебічно розвинені різні туристичні напрямки й достатньо помірну цінову політику відпочинку з урахуванням якості надання послуг».