Голова ОДА зустрівся з Повноважним Послом Республіки Молдова

16 червня в Херсонській облдержадміністрації відбулась зустріч голови ОДА Андрія Гордєєва з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні паном Русланом Болбочаном.

Під час зустрічі обговорили перспективи налагодження співробітництва в економічній, інвестиційній та туристичній сферах.

Руслан Болбочан зауважив, що зацікавлений у створенні тристороннього союзу Молдови, Румунії та України:

«Ми маємо спільний вектор розвитку – євроінтеграція. Наші країни об`єднує Чорне море й 1222 км спільного кордону, тому ми повинні використати ці ресурси з користю. Співпрацюючи, будемо, перш за все, створювати дорожню інфраструктуру, налагоджувати взаємовідносини у туристичній сфері та вирішувати питання внутрішньої безпеки».

Керівник області Андрій Гордєєв підтримав Посла Республіки Молдова у його намірах і зауважив про те, що вже є налагоджені контакти з представниками молдавських банків, які зараз вирішують, у що інвестувати власні кошти.

«Херсонщина як причорноморський регіон може стати вигідним майданчиком для інвестицій. Ми розуміємо, що для представників бізнесу вкрай важлива розвинена інфраструктура території, на якій вони планують розпочинати підприємницьку діяльність. Саме тому сьогодні на Херсонщині активно ремонтуються дороги, регулярно відбуваються перевірки щодо легалізації бізнесу, інспектуються усі промислові підприємства», – розповів Андрій Гордєєв.

Також обговорили доцільність обміну управлінським досвідом та створення програми обміну студентами.

У ході зустрічі також звернули увагу на те, що потрібно налагодити стосунки між молдовським і херсонським сектором туризму, тому що більшість громадян Молдови навіть не уявляють, який туристичний потенціал має Херсонщина, курорти якої можуть конкурувати зі всесвітньо відомими місцями відпочинку й оздоровлення.