Добудова дамби ПКК дасть можливість забезпечити водою для зрошення Скадовський та Голопристанський райони

Про це повідомив голова ОДА під час проведення інспекції Північно-Кримського каналу.

Так, 29 липня голова ОДА Андрій Гордєєв разом з головою Каланчацької районної державної адміністрації Ганною Загорулько та начальником управління Північно-Кримського каналу Олександром Романенком відвідали два об’єкти Північно-Кримського каналу: тимчасово існуючу дамбу на 91 км та недобудовану дамбу на 107 км.

IMG_3424

Як доповів начальник ПКК Олександр Романенко: “Зриву зрошувального сезону не відбулося, оскільки тимчасова дамба після реконструкції функціонує в нормальному режимі, повністю виконує свої функції підтримки води в каналі та забезпечує зрошенням 30 тис.га земель посушливої території Скадовського району. В цьому році були здійснені роботи з розчищення дрібних каналів, які за високою атмосферною температурою поросли водоростями».

Конструкція нової дамби практично готова, обсяг робіт виконано на 75 %. Залишилось провести земельні роботи біля об`єкту та прокласти зверху дорожнє полотно, що забезпечить проїзд транспорту. При надходженні необхідних грошових коштів, роботи на об`єкті буде закінчено впродовж 2-3 місяців.

IMG_3445

Як зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв: «Добудова і запуск основної дамби надасть можливість збільшить площу зрошення до 7 тис.га, знизити ціну на зрошення втричі та залучити нових інвесторів. Ми забезпечимо водою для зрошення землі Скадовського та Голопристанського районів. На сьогоднішній день, спільно з урядом, ми розробляємо механізм добудови дамби спільно з фермерами та громадами».
Під час проведення інспекції очільником області були надані доручення, зокрема, стосовно створення робочої групи та розроблення плану робіт щодо добудови каналу.