Голова ОДА Андрій Гордєєв провів чергову інспекцію прикордонної території з Кримом

Очільник області разом із керівниками Азово-Чорноморського управління ДПСУ здійснили огляд сервісних зон та контрольно-пропускних пунктів «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар».

Начальник Азово-Чорноморського управління ДПСУ, полковник Андрій Вальчук розповів: «За добу через три контрольно-пропускних пункти проходять близько 12 тис. людей, 70% з яких перетинають КПВВ «Чонгар». Рухаючись відповідно до пасажирсько-транспортного потоку, громадяни з розумінням ставляться до перевірки документів та детального огляду транспортних засобів. Ми постійно працюємо над покращенням сервісу обслуговування та організовуємо додаткові робочі місця «сервісної зони», щоб прискорити процес пропуску громадян і транспортних засобів».

Крім того, він наголосив, що українськими прикордонниками не створюються перешкоди  при пропуску людей через контрольно-пропускні пункти та не підтримуються  будь-які відносини з  протилежною стороною.

Він також проінформував про те, що практично щоденно наряди військових що патрулюють територію КПВВ,  спостерігають перетини кордону з суміжної сторони окупованого Криму безпілотними літальними апаратами з вбудованою камерою.

Під час інспекції виявлені типові для всіх КПВВ недоліки в санітарному стані та благоустрою прилеглої території, а саме:  необкошений  сухостій, купи сміття, нелегальні точки продажу, розбиті доріжки для пішоходів, які вимушені через це пересуватися дорогою та інше.

У зв’язку з цим, очільником області були надані конкретні доручення керівникам підрозділів та відповідних райдержадміністрацій: «Необхідно організувати тристоронні договірні стосунки з Укравтодором, на території якого розміщені нелегальні торгові палатки, а також офіційну реєстрацію торгових точок із дотриманням  необхідних санітарних нормам і податковими зобов’язаннями. Залучити підприємства для виконання робіт з благоустрою та наданню санітарних послуг. Наша територія повинна бути належно облаштованою та комфортною як для споживачів, так і власників та торговців»