Андрій Гордєєв: Бійці під Крутами воювали, щоб сьогодні ми перемогли

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв взяв участь в урочистому заході з вшановування пам'яті Героїв бою під Крутами з нагоди 99-ї річниці події.

29 січня об 11.00 біля Алеї Героїв Незалежної України зібралися військовослужбовці, представники громадськості, керівництво області та міста і просто пересічні херсонці, щоб нагадати про подвиг 300 юнаків віком від 14 до 21 року, які під час бою під Крутами виступили добровольцями на захист Української Республіки проти майже 6-ти тисячної армії більшовиків.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв звернувся з промовою до присутніх:
- Історично склалося, що Україна завжди прагнула до незалежності, самобутності й самовизначення. Події під Крутами нагадують про 2014 рік і розстріл Небесної Сотні. В умовах тодішньої дезорієнтації влади згублені були Чернігів, Харків і Полтава, а зараз – Крим, Донбас і Луганськ. На жаль, тоді українській інтелігенції не вистачило сил визнати державний рух єдиним і монолітним на користь соборної України, але зараз наші громадяни не повинні допустити тієї помилки й розбрату. Бійці під Крутами воювали, щоб сьогодні ми перемогли, єдналися навколо нашого Державного Прапора, Гімну й Героїв, які полягали за нашу Україну.

Священик української православної церкви Київського патріархату отець Ігор провів молебень, під час якого вшанували хлопців-гімназистів і згадали про всіх Героїв незалежної України, які віддали власне життя за Україну.

Завершився захід покладанням квітів до Алеї Героїв незалежної України.