Мітинг-реквієм з нагоди річниці виведення військ СРСР з Афганістану пройшов у Херсоні

15 лютого виповнилося  рівно 28 років з моменту, коли останній воїн-інтернаціоналіст, перетнувши афганський кордон, перейшов «Міст дружби» через річку Пяндж.

В цей день у парку Слави зібралося чимало воїнів-інтернаціоналістів, членів їх сімей, ветеранів АТО, волонтерів, представників політичних партій, громадських організацій та духовенства, мешканців міста, щоб вшанувати пам'ять бійців, загиблих в Афганістані, у військових конфліктах в іноземних державах та відзначити 28-му річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістані.

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв із словами вдячності звернувся до воїнів Афганістану та зазначив: «У цей неспокійний для країни час, мужні чоловіки, які пройшли горнило афганської війни, не стоять осторонь подій, що відбуваються у Донецькій та Луганській областях, а знову вдягли військову форму та захищають свою Батьківщину. Завдяки вашому досвіду, сьогодні, створені загони територіальної оборони та відроджується український дух."

Під час заходу керівники області висловили окрему подяка учаснику бойових дій в Афганістані, офіцеру запасу, а нині заступнику голови обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та раднику голови обласної державної адміністрації Володимиру Миколайовичу Білому, за допомогу у фінансуванні зведення укріплення прикордонних рубежів із Кримом.

Володимир Миколайович розповів: «Ми із честю виконували свій обов’язок та були вірні присязі. Зараз під час подій на Сході ми не можемо стояти осторонь. Ми, воїни – Афганці, допомагаємо і будемо допомагати нашій армії».

Звернувшись до офіцерів, ветеранів Афганістану він додав: «Діліться своїм досвідом із молоддю, розповідайте про свій подвиг, бо без патріотичного виховання не буде нації, не буде України! Любіть свою Херсонщину! Любіть свою землю! Слава Україні!»

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих під час виконання свого військового обов’язку. Представники християнської церкви м. Херсона провели літію на честь загиблих воїнів.

Вшановуючи пам’ять загиблих під час бойових дій в Афганістані та на територіях інших держав до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам були покладені квіти.