Херсонський Cудмаш відновив випуск продукції

ПАТ "Херсонський завод Судмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром", відновив випуск продукції та продемонстрував її до 26-ї річниці Незалежності України.

Відтак, 22 серпня за участі голови Херсонської облдержадміністрації  відбулася презентація АПГП 30, яка дозволяє на висоті 32 метрів проводити пожежогасіння та рятувати людей з останнього поверху стандартної панельної 9-поверхівки.

Реалізація автомобільного пожежного підйомника АПГП-30 виготовлялася для потреб підрозділу ДСНС України у Луганській області, загальною вартістю 5,5 мільйонів гривень.

Як відомо, "Херсонський Судмаш", який раніше спеціалізувався винятково на виготовленні продукції для суднобудування, додав до переліку своєї продукції спеціальну техніку для Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також комунальних служб.

В першу чергу мовиться про виготовлення соціальної техніки - пожежних автопідйомників, яка призначена для аварійно-рятувальних робіт на висоті. Саме ця техніка є незамінною для забезпечення рятування звичайних громадян, які проживають у багатоповерхівках.

Очільник області Андрій Гордєєв  прокоментував: «Саме тут почалося промислове життя, адже цехи знову запрацювали. Наша задача -  сприяти роботі відновленню промисловості, і ми зі сторони облдержадміністрації всіляко надаємо підтримку»

Також він додав,що це підприємство розглядається як потенційний інвестиційний майданчик, і його презентують на міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти». Іноземний інвестор хоче в цих цехах розмістити відповідне виробництво, зараз поки що це в «сирому» вигляді, і знаходиться у стані розробки.

Окремо керівник області подякував голові ДК«Укроборонпром» Роману Романову за те, що він дбає і про херсонські підприємства.

«Відновити роботу підприємства – це титанічна праця», - додав Андрій Анатолійович.

Важливо, що також завод за останній час провів ефективну роботу із розробки та налагодження серійного виробництва гідроциліндрів для бронетехніки. Підприємство вже співпрацює у цьому напрямку із провідними бронетанковими підприємствами "Укроборонпрому" - Житомирським, Миколаївським та Київськими бронетанковими заводами, а також із "Заводом ім. Малишева".