Андрій Гордєєв: Кількість туристів у цьогорічному сезоні є найбільшою за всю історію незалежності України

20 вересня відбулася прес-конференція голови Херсонської ОДА, яка була присвячена питанням туризму і інвестицій.

– Кількість туристів, які приїздили до Херсонщини за цьогорічний курортний сезон, вражає, адже є найбільшою за всю історію незалежності України. Станом на 10 вересня цього року область відвідали близько 3,5 млн туристів, – сказав у своєму вступному слові Андрій Гордєєв. Голова ОДА відзначив, що курортний сезон на Херсонщині вже закінчився, але туристичний, мисливський і рибальський тривають.

–  Колеги з Одеської області висловили мені дружні претензії стосовно того, що ми переманили їх туристів. Справді, цьогорічний курортний сезон у Херсонській області став досить потужним. Наші заклади відпочинку та оздоровлення були завантажені на всі сто відсотків, – розповів Андрій Гордєєв під час прес-конференції.

Андрій Анатолійович зазначив, що 90% відпочивальників приїздить на Херсонщину з України, зокрема, з Київської, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Запорізької, Миколаївської, Хмельницької та інших областей. Збільшилися цьогоріч й іноземні відвідування. За січень-серпень через державний кордон Херсонщину відвідали 5 тис. 331 турист, що на 12% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За 8 місяців поточного року через Міжнародний аеропорт «Херсон» в область прибуло близько 112 тисяч іноземних гостей, що на 57% більше, ніж торік. У топ-15 країн відвідувачів Херсонщини увійшли Туреччина, Ізраїль, Німеччина, США, Італія, Іспанія, Велика Британія, Франція, Грузія та інші.

Із 3,5 млн туристів, що відвідали Херсонщину цього року, 950 тисяч - скористалися залізничним транспортом. Для поліпшення транспортного сполучення на Херсонщину курсували прямі поїзди з Харкова, Львова, Києва, Чернігова, Житомира, Сум, Хмельницького, Луцька, також курсували поїзд Інтерсіті «Київ-Миколаїв-Херсон» і міжнародний поїзд- «Мінськ-Новоолексіївка». Крім цього, було відзначено, що тільки заповідник «Асканія-Нова» за цей період відвідало близько 70 тис осіб.

Очільник області відзначив збільшення порівняно з минулим роком чисельності внутрішнього туризму на 15%, іноземного туризму – на 12%, обсягів надходжень до туристичної галузі – на 71,5%, суми туристичного збору – на 82,5%. Багато уваги в своєму виступі Андрій Гордєєв присвятив питанням сервісу на наших курортах, а вирішити цю проблему може тільки конкуренція і створення сервісних зон.

–  Поки не буде конкуренції, поки не буде створено конкурентне середовище на наших курортах, то порядку і сервісу не буде. Будівництво сучасних готелів на узбережжі – це наше завдання №1, –  зазначив Андрій Гордєєв.