Херсонщина туристична стала гідною альтернативою Криму

Невдовзі Херсонська область не поступатиметься популярним курортам, впевнений голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Під розроблені місцевою владою інфраструктурні проекти держава спеціально виділила фінанси. Про переваги відпочинку на Херсонщині та її подальший розвиток йшлося на нещодавній прес-конференції в Києві, повідомляє Чорноморська ТРК.

У Херсонського краю унікальні природні умови і потенціал для розвитку туристичної сфери. Він омивається Чорним і Азовським морями. І, крім 200 км морського узбережжя, Херсонська область багата родовищами лікувальних грязей, унікальними озерами і лікувальними термальними водами.

– На Херсонщині є озеро Сиваш, яке ще називають Лемурійським озером. Це край двох морів: найтепліше Азовське море та Чорне море, де є такі місця, які ми називаємо херсонськими Мальдівами, починаючи від острова Джарилгач і до Тендрівської та Кінбурнської коси, – зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

В обласний бюджет Херсонщини цього року вперше за всю історію незалежності України було залучено більше півмільярда прямих держінвестицій. Гроші виділили після того, як влада Херсона запропонувала конкретні проекти з розвитку інфраструктури краю.

Найпріоритетнішим серед них є реконструкція аеропорту Херсон протягом наступних двох років.

– Це дозволить нам сьогодні відкривати світ. Завдяки тому, що функціонує аеропорт, який перевіз уже близько 90 тисяч пасажирів, маємо можливість проводити міжнародні інвестиційні форуми, залучати інвестиції у промисловість, аграрний сектор тощо, – зауважив Андрій Гордєєв.

Влада Херсонщини займатиметься і проектом асфальтобетонних доріг, використовуючи передові технології, що дозволить розвивати туристичний і аграрний сектори.

Аграрно-промисловий комплекс, як зазначив нардеп Сергій Хлань, реалізований не в повній мірі. Землі Херсонщини потребують води. І сьогодні розробляється стратегія з повернення системи зрошення.

– Це дасть збільшення врожаїв та виробництва власної продукції утричі. Тобто, удвічі збільшивши зрошувальні землі, ми в шість разів збільшимо потенціал виробництва в аграрному секторі на Херсонщині, – наголосив народний депутат України Сергій Хлань.

Для Херсонщини, як популярного туристичного об’єкта, велику роль відіграє інформаційна безпека, яка дуже постраждала у 2014 році після анексії Криму. Тоді українське мовлення позбулося потужного передавача у Красноперекопську.

– Сьогодні Херсонщина є таким собі лінком між материковою частиною України і Кримом, який контролюється окупаційною владою, – підкреслила перший заступник міністра інформполітики України Еміне Джеппар. – Для окупаційної влади важливо на цьому інформаційному кордоні мати нестабільну ситуацію. Вони користуються будь-якою нагодою, щоб її створити.

Також у рамках прес-конференції відкрилася фотовиставка, присвячена досягненням Херсонської області до Дня незалежності України. Фото яскраво відображають усі переваги Херсонщини, яка невдовзі, можливо, зможе конкурувати з кращими закордонними курортами.