Андрій Гордєєв: Парламент бере на себе відповідальність за прийняття бюджету на 2016 рік

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Андрій Гордєєв.

«У Верховній Раді зареєстровані дві постанови №3000П і №3000П1, які повинні врегулювати питання прийняття бюджету України на 2016 рік та прийняття тих законів, які пов'язані і необхідні для втілення в життя головного фінансового документа країни», - зазначив парламентарій.

«Свого часу Уряд не вніс проекти законів про державний бюджет на 2016 рік і Податковий кодекс.

Тому, народні депутати, щоб виправити ситуацію, ініціювали внесення цих постанов, для того, щоб дати сигнал українцям, що бюджет буде прийнятий на цьому тижні. Що стосується змін у податкову базу, то вони також повинні бути прийняті на цьому тижні. Відповідно, ми зможемо говорити з міжнародними партнерами про фінансову допомогу », - додав Андрій Гордєєв.

«Проектами цих постанов передбачається, що до 12 години 24 грудня кожен депутат, кожна фракція повинні сформувати свої пропозиції до бюджету. Після прийняття пропозицій, ми формуємо остаточну редакцію закону «Про бюджет на 2016 рік» і приймаємо його, починаючи з 16-00 24 грудня цього року », - зазначив парламентарій.

«Ситуація з бюджетом склалася непроста. Ми вирішили не звинувачувати уряд в непрофесіоналізмі, а взяти ситуацію у свої руки. І саме цими постановами ми це робимо. Отже, парламент України приймає відповідальність за прийняття бюджету на 2016 рік на себе », - зазначив народний депутат.

Дивіться відео виступу Андрія Гордєєва.