Звернення Андрія Гордєєва з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

Сьогодні виповнюється три роки перемоги Революції Гідності.

Ми вшановуємо тих людей, які першими вийшли на холодний граніт у центрі української столиці. Вони мали дуже прості вимоги, вони не вимагали підвищення зарплат чи пониження податків. Їхні вимоги були дуже лаконічними – підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом і не блокувати природній рух нашої держави України до Європи.

Саме тому цей історичний Майдан отримав назву Європейський.  А Революція Гідності підвела риску і під російсько-радянським минулим, і під пострадянським періодом. Вона встановила чітку демаркаційну лінію і в просторі, і в часі. Позначила виразний кордон, який відділяє і віддаляє наш українській, європейський світ від їхнього «русского мира».

За цей час після Євромайдану ми зазнали болючих випробувань. Ми втратили найкращих. Ми пережили чимало розчарувань. Але через те, що знаємо, що країна на правильному шляху, у нас ніколи не опускалися і не опускаються руки. Віра й надія міцнішають,  мудрість стає глибшою. А набутий досвід гартує і не залишає сумнівів у нашій з вами перемозі. Від усього серця вітаю вас з Днем Гідності і Свободи.

Слава учасникам Майдану! Слава Україні!