Громадських активістів Херсонщини запрошують стати рибними патрульними

15 вересня 2016 року у Херсонській області буде оголошено набір в рибоохоронний патруль.

Відбиратимуть 40 інспекторів, начальника Управління та заступника начальника  Управління.  Держрибагентство та ХОДА запрошують місцевих активістів та представників громадських організацій взяти участь у наборі та за його підсумками приєднатися до команди рибоохоронного патруля та реформування рибного господарства області.

«Херсонщина є одним з найбільш потужних регіонів рибного господарства України, з колосальними можливостями для розвитку, проте дуже непростим для роботи –  існують серйозні виклики, з якими доведеться зустрітися новим рибним патрульним. Це браконьєрство як промисловиків, так і любителів, намагання втягнути їх в корупційні схеми. Для того, щоб у регіоні був порядок і довіра населення, у рибному патрулі мають працювати  сильні духом, вмотивовані люди. Власне такі  люди є у області, дехто з них  на громадських засадах уже активно долучається  до рибоохоронної роботи, бере участь у затриманні порушників. Будемо раді, якщо люди, які дійсно вболівають за галузь, офіційно стануть частиною рибного патруля і продовжать позитивні зміни в регіоні»  ̶  повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Відкритий кадровий конкурс на посаду рибних патрульних відбудеться відповідно вимог  нової редакції Закону «Про державну службу», включатиме   електронне  тестування, вирішення ситуативних завдань та співбесіду. До складу конкурсної комісії можуть бути залучені державні службовці, у тому числі з інших державних органів, науковці та експерти у відповідній сфері, представник виборного органу первинної профспілкової організації  тощо.  Херсонська ОДА  відповідно до Меморандуму про  співробітництво у сфері розвитку рибного господарства всебічно сприятиме проведенню  відкритого кадрового  конкурсу до рибоохоронного патруля, проводитиме з Держрибагентством  спільні зустрічі та засідання,  круглі столи тощо.

«Спільними зусиллями органами державної влади, правоохоронців, Держрибагентства та представників громадськості ми подолаємо браконьєрську мафію на Херсонщині. Я впевнений, що залучення громадських патрульних, волонтерів та всіх, хто переймається життям області, до команди рибоохоронного патруля та реформування рибного господарства області, покаже величезну синергію», - додав голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Нагадаємо,  рибоохоронний патруль є  органом із якісно  новими стандартами роботи.   Патрульні відбираються на основі відкритого кадрового конкурсу, проходять фахове навчання з іхтіології, законодавства, спортивної та вогневої підготовки, курси підвищення кваліфікації у європейських експертів,  а також будуть оснащені сучасною технікою. Перший в Україні рибоохоронний патруль розпочав роботу 16.06.2016 на Київщині.